Bugun...

OPEC yeni tarih arıyor

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) tarafından Mart ayında yapılması planlanan toplantının corona virüsü nedeniyle öne çekilebileceğini söyledi.
facebook-paylas
 Tarih: 04-02-2020 17:58:06

OPEC yeni tarih arıyor

Novak, coronavirüs etkisiyle daha fazla fiyat düşüşlerini engellemek için, petrol üretimi kısıntısının daha da artırılıp-artırılmayacağı konusunda ise konuşmak istemediğini vurgulayarak toplantı için gündeme gelen 14-15 Şubat tarihlerini erken olduğunu söyledi.


Yapılan haberlerde, Suudi Arabistan'ın coronavirüs salgını nedeniyle daha büyük üretim kısıntısı yapılmasını istediğine dikkat çekiliyordu.


Geçtiğimiz günlerde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Kralı Salman bin Abdulaziz Al Saud, küresel petrol piyasalarının istikrarını korumak için anlaşmışlardı.


Buna karşılık, küresel piyasalarda coronavirüsün etkisi azalmaya başlayınca, son günlerde büyük ölçüde düşen hampetrol fiyatlarının yönü yeniden yukarıya döndü.


Küresel piyasaların yükselmesine bağlı olarak hampetrol fiyatları da yüzde 1.0'den çok değer kazandı.


Yaşanan gelişmelerle Brent hampetrolün varil fiyatı yüzde 1.47 ibi yüksek oranda artışla yeniden 55 dolar sınırını aşarak 55.26 dolara yükselirtken, Batı Teksas hafif petrolünün varil fiyatı da yüzde 2.18'lik sıçramayla 51.19 dolara yükseldi.

 

  Bu haber 1931 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI