Bugun...

Dizel Yasağı geliyor

Milano’da başlayan dizel yasağı Avrupa şehirlerinden sonra İstanbul’u da etkiledi.
facebook-paylas
 Tarih: 19-01-2020 15:26:11  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:22:11

Dizel Yasağı  geliyor

Milano’nun ardından, Barselona ve Madrid şehirlerinde de uygulanmaya başlanan dizel yasağı diğer Avrupa şehirlerine de sıçrıyor.

BRC’nin Türkiye CEO’su Kadir Örücü, Fransa, Hollanda ve Norveç’te de uygulanması beklenen ‘dizel yasağı’nın Türkiye’yi de etkileyeceğini belirtti.

 Örücü, "Dizel motoru araçlar, benzinli araçlara göre 10 kat daha fazla zararlı gaz salınımı yapıyor. 2030 yılında dizel araçlar kademeli olarak üretimden kaldırılacak"  dedi.

Milano'nun ardından 2020 yılına dizel yasağıyla giren Barselona ve Madrid'in ardından Fransa, Hollanda ve Norveç şehirlerinde de uygulanması beklenen ‘dizel yasağının' Türkiye'de de ses getirmesi bekleniyor.

İLK DİZEL YASAĞI

İlk olarak 2018 yılında Köln'de başlayan ‘dizel yasağı' Hamburg, Stuttgart, Bonn ve Essen'in ardından geçtiğimiz sene İtalya'nın tarihi kenti Milano'da da uygulanmaya başlanmıştı.

Almanya ve İtalya'da dizel araçların satışının yavaşladığı, dizel araç sahiplerinin ikinci el satışında büyük maddi kayıplara uğradığı gözlemleniyor. (Kaynak: Ajanslar)

 

  Bu haber 1937 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PETROL-GAZ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI