Bugun...

YENİ GELİŞME - 5 sondaj projesi yolda

Enerji ve Tabii Kaynak Bakanı Fatih Dönmez, 5 açık deniz sondaj hedefinin tamamlandığını, hedeflenen 5 sondaj projesi olduğunu açıkladı.
facebook-paylas
 Tarih: 20-01-2020 20:21:11  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:16:11

YENİ GELİŞME - 5 sondaj projesi yolda

Fatih Dönmez, Nijer Madencilik Bakanı Hassane Baraze Moussa ile bakanlık binasında düzenlenen “Türkiye ve Nijer Arasında Maden Alanında İş Birliği Anlaşması” imza törenine katıldı.

Türk ve Nijerli bürokratların yer aldığı toplantıda Bakan Dönmez, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve yurt dışı iştiraki Uluslararası Madencilik A.Ş.'nin Nijer’in güneybatısındaki Koulbaga-1, Koulbaga-2 ve Dares Salam-2 adlı üç maden sahasında arama ve araştırma yapması hususunda Bakan Moussa ile mutabık kaldıklarını söyledi.

AFRİKA'DA MAKSİMUM KAZANÇ

Afrika'da 17 ülkeyle bu anlamda enerji ve madencilik alanında anlaşmalar imzaladıklarını belirten Dönmez, " 'Türkiye Modeli' olarak adlandırdığımız, Afrika'da ilişki içinde bulunduğumuz ülkelerle karşılıklı maksimum kazanım elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Nijer'deki üç maden sahasında arama ve araştırma yapılması hususunda anlaşmaya varıldı.

5 SONDAJ PROJESİ TAMAMLANDI

Programdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dönmez, Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri hakkında, " Yavuz 1 sondaj gemimiz cuma günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden aldığımız ruhsat alanlarından birisi olan 'Lefkoşa 1' olarak adlandırdığımız sahaya gitti. Geçtiğimiz yıl 5 offshore (açık deniz) sondaj hedefimiz vardı, 5'ini de tamamladık. 2020 yılında da 5 offshore sondaj hedefimiz var" dedi.

  Bu haber 1888 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PETROL-GAZ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI