Bugun...

Enerjide 5 alanda 19 ödül

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, enerjinin güçlü büyümeye ve refah artışına önemli katkı sunduğunu belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 19-01-2020 19:30:52  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:18:52

Enerjide 5 alanda 19 ödül

Enerji Verimliliği Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada Erdal Bahçıvan, enerji verimliliğine odaklanılmasını tavsiye ederek “Burada doğru modellemeler yapıldığı takdirde ülkemiz kazanır” dedi.

Bahçıvan, enerji verimliliği yatırımlarının sermaye gerektirdiğini de dile getirerek, şunları söyledi:

“Yenilenebilir enerji, öz kaynaklarımızın kullanılması, enerji ithalatımızın azaltılması yoluyla ödemeler dengesinin iyileştirilmesi, üretim sürecinde enerji girdi maliyetlerini düşürmesi ve çevresel etkilerinin az olması sebebiyle büyük önem arz ediyor.”

YENİ TARİFE MODELİ

Bahçıvan, sanayinin enerji ihtiyacının uygun maliyetle karşılanmasının, üretimin devamı için elzem olduğunun altını çizdi. Tüketicilerin elektriklerini tamamen yenilenebilir enerjiden karşılamak istemeleri halinde kullanılabilecek yeni bir tarife modelinin çalışıldığını anlatan Bahçıvan, “Bu mevzuatın en kısa sürede yayımlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Enerji Verimliliği Ödülleri sahipleri 5 alanda 19 firma ödüllendirildi. Petrokimya, gıda ve otomotiv şirketleri öne çıktı.

Büyük Ölçekli İşletme Enerji Verimliliği Projesi kategorisinde TÜPRAŞ, KOBİ Enerji Verimliliği Projesi kategorisinde ise Sky Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ birincilik ödülüne layık görüldü.

  Bu haber 1947 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI