Bugun...

İzmir RES'in başkenti oldu

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) bünyesinde bulunan Yatırım Destek Ofisi “Invest in İzmir”,1.500 MW kurulu güç ve yurtiçi ve yurtdışı 2 milyar dolarlık toplam yatırım tutarı ile rüzgar enerjisinin başkenti oldu.
facebook-paylas
 Tarih: 11-02-2020 17:23:26

İzmir RES'in başkenti oldu

Bugüne kadar toplam 500 milyon Euro'nun üzerinde yerli/yabancı yatırım ve 7 bine yakın ilave istihdamın İzmir'de yapılmasında rol oynayan "Invest in İzmir" yurtiçi ve yurtdışı pazarda İzmir'in yatırım tanıtımını yapmaya devam ediyor.


İZKA, doğrudan yabancı yatırımlar konusunda faaliyette bulunan ve alanının en önemli yayınlarından biri kabul edilen ABD merkezli Site Selection dergisi tarafından toplamda 5 kez Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesinin "En İyi Bölgesel Yatırım Tanıtım Ajansı" seçildi.


Kent yaklaşık 1.500 MW kurulu gücü, gelişmiş sektörel ekosistemi, 5.000 çalışanı ve 2 milyar dolarlık toplam yatırım tutarı ile son 15 yıldır rüzgâr enerjisi başkenti olarak Türkiye'nin öncü ve lider şehri konumunda yer alıyor.


ÜRETİM MERKEZİ İZMİR


Geçtiğimiz dönemde İzmir, Enercon, Siemens - Gamesa, General Electric LM Wind Power, TPI Composites, CS Wind gibi dünya çapında faaliyet gösteren firmalar tarafından üretim merkezi olarak belirlenmişti. 


Ayrıca Ateş Çelik, Dirinler Döküm, Norm Cıvata ve Tibet Makina gibi çok sayıda yerel firmadan oluşan güçlü bir tedarik zinciri, İzmir'de oluşmuş durumda. Bu gelişmiş ekosistem her geçen gün İzmir'e yeni yatırımlar çekerek genişliyor ve İzmir'in kalkınmasında lokomotif bir sektör haline geliyor.


Sözkonusu yatırım danışmanlığı hizmetlerinin kalitesinin artırılması için Vergi Dairesi Başkanlığı, Ticaret Sicil Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü'nden personel görevlendirilmiş olup şirket kurulumu, vergi mevzuatı ve SGK konularındaki izin ve ruhsatlar konusunda kamusal danışmanlık hizmeti veriliyor.

  Bu haber 1897 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YENİLENEBİLİR ENERJİ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI