Bugun...

Kemal Zeybek: Türkiye Petrolleri desteklenmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, katıldığı toplantıda Türkiye Petrolleri Anonim şirketinin borç yükünün fazla olduğunu açıkladı.
facebook-paylas
 Tarih: 07-02-2020 14:09:07  -   Güncelleme: 07-02-2020 14:35:07

Kemal Zeybek: Türkiye Petrolleri desteklenmeli

Kemal Zeybek Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) komisyonunda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının 2017, 2018 yıllarına ait Sayıştay denetim raporlarının görüşüldüğü toplanıya katıldı.


Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının 2017, 2018 yıllarına ait bilançolar incelendiğinde Kurumun borç yükünün fazla olduğunu ifade eden Zeybek, ''Kurumun mali yapısının düzeltilmesi için gerekli destekler sağlanmalı ve rekabet gücü artırılmalıdır. Büyük ölçekli yatırımların analizleri iyi yapılmalı, gerekiyorsa bütçede daha çok ödenek ayrılmalı'' dedi.


Zeybek, Türkiye'de tüketilen petrolün yüzde 7’si yerli kaynaklardan karşılandığı, kalan yüzde 93’lük kısmın ithalat yolu ile karşılandığı gerçeğini hatırlataran Kemal Zeybek,  ''Ülkemizin hakkı olan sahaların tamamında gerekli sondaj çalışmaları ile petrol arama işini hızlandırmalı ve dış ülkelere bağımlılığımız azaltılmalıdır. Yabancı ülke sınırları içerisinde yapılacak yatırımlarda anlaşma metinleri ülke ve kurumun çıkarlarını koruyacak biçimde hazırlanmalıdır'' dedi.


AR-GE'YE ÖNEM VERİLMELİ


 CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek:


''Yurt dışına giden beyin göçünü tersine çevirilmesi gerektiğini söyleyen Zeybek,  ''Ar-Ge çalışmalarına yeterli kaynak ayrılarak gerekli çalışmaların yapılması rekabet gücümüzü ve zenginliğimizi artıracaktır'' dedi.

 

  Bu haber 2041 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PETROL-GAZ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI