Bugun...

İklim acil durumu!

Barcelona, segazı emisyonunu azaltmak için “iklim acil durumu” ilan etti.
facebook-paylas
 Tarih: 19-01-2020 18:33:04  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:19:04

İklim acil durumu!

Barcelona, 2030’a kadar seragazı emisyonlarının %50 oranında azaltılması taahhüdünü içeren “iklim acil durumu” ilan etti.

Geçtiğimiz Temmuz ayında, kentteki hayatın daha yeşil, güvenli ve sağlıklı olması adına düzenlenen müzakereye 300 kişi katıldı.

Müzakerede yetkililer, bu hedeflere ulaşmak için kent sakinleri ile birlikte çok uluslu şirketlere, liman ve havaalanı gibi kentte kilit rol oynayan inşaatların operatörlerine kadar herkese ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Müzakere sonrasında Barcelona Belediyesi, emisyonlarını 1992 seviyelerine göre 10 yıl içinde yarıya indirmek için, 563 milyon euro değerinde yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Belediye Başkanı Ada Colau, kamuoyu bilinçlendirme kampanyasına eşlik eden bu yeni stratejinin, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in “Bu bir tatbikat değil” sloganına dayandığını söyledi

Kentin finanse edeceği eylemler; şehrin içerisindeki özel araçların sayısını azaltmak, konutların enerji verimliliğini artırmak, daha çok yenilenebilir enerji üretmek, kapıdan kapıya atık toplama ve geri dönüşümü artırmak gibi hedefleri kapsıyor.

  Bu haber 1721 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI