Bugun...

Elektriğin % 8’i rüzgardan

Yapılan yatırımlar ve gelişmelerle birlikte Türkiye’de rüzgar enerjisinin elektrik üretimindeki payı % 8'lere çıktı.
facebook-paylas
 Tarih: 21-01-2020 11:42:40  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:14:40

Elektriğin % 8’i rüzgardan

2020 yılında rüzgar enerjisi alanında mevcut kurulu kapasiteye ilave olarak yaklaşık 1500 MW civarında yatırım beklediklerini dile getiren Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, rüzgar enerjisindeki hedefin bu yıl 10 GW sınırını geçmek olduğunu belirtti.

Türkiye’nin, elektrik ihtiyacının % 8’ini sahip olduğu 7.615 MW kurulu rüzgar gücünden elde ettiğini hatırlatan Ülke Enerji’nin Genel Müdürü Ali Aydın’a göre, rüzgar enerjisindeki 10 GW sınırını aşmak için Türkiye’yi hareketli ve rüzgarlı günler bekliyor.

Ali Aydın, “Rüzgarda büyümenin devam etmesi için sektör olarak, yeni YEKDEM fiyatının hem sürdürülebilir hem de finanse edilebilir şekilde fiyatlanması gerektiği inancındayız” ifadelerinde bulundu.

Aydın, devreye girecek RES’lerin ürettikleri enerjinin, serbest piyasada satılmasının neden olacağı belirsizliklerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

DESTEK DEVAM ETMELİ

Rüzgar enerjisine yatırımların desteklenmesi gerektiğini söyleyen Aydın, “Şu anda netleşmeyen ama daha düşük tarife rakamları ile devam edeceği konusunda bilgiler olan YEKDEM mekanizması, ülkemiz için bir memleket meselesi olan rüzgar enerjisi adına yaşanan belirsizliğin ortadan kaldırılması ve projelerin hayata geçmesi açısından büyük önem arz ediyor” ifadelerinde bulundu. (Kaynak: ICT MEDİA)

  Bu haber 1653 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YENİLENEBİLİR ENERJİ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI