Bugun...

Kombine güneş enerjisi hazırlanıyor

Birleşik Krallık için yeni bir kombine güneş enerjisi üretimi ve depolaması geliştiriliyor.
facebook-paylas
 Tarih: 28-01-2020 15:17:20

Kombine güneş enerjisi hazırlanıyor

Birleşik Krallık, yerel, yenilenebilir enerji kullanımı artırmak, insanlara ve işletmelere kendi güç kaynaklarını vermek ve 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonu hedefine yardımcı olmak amacıyla çalışmalara başladı.


Solivus’un geliştirdiği yeni güneş panelleri ile 10.000 m2’lik bir çatı, yaklaşık 1 MW enerji sağlayacak şekilde tasarlanacak.


Karbon bazlı levha bir binanın bütünlüğüne zarar vermeden panellerin kullanılamayacağı veya sabitlenemediği düz veya kavisli, dikey veya yatay yüzeylere şekil verilerek yapıştırılabilecek.


Firma, filmin geleneksel panellerin ağırlığının onda biri olduğunu – yani metrekare başına 1,8 kg – nadir toprak veya toksik madde içermediğini ve ekonomik ömrünün 20 yıl sürdüğünü söylüyor.


Üretilen levhanın verimliliği laboratuvar koşullarında yaklaşık %13 olduğu belirtildi. Bu klasik güneş panellerine göre düşük bir verim olarak karşımıza çıkıyor. 


Bununla birlikte, levhanın kapalı havalarda çalışırken diğer panellerden daha geniş bir ışık spektrumu topladığı ifade ediliyor.


2022’de İngiltere’nin büyük ticari hizmet binaları ve stadyumları üzerine üründen yerleştirilmesi hedefleniyor.


Karbon nötr olmak isteyen işletmeler olumlu tepki verdi ve Solivus’un orta vadeli planı da 2021 ile 2022 yıllarında İngiltere’nin büyük ticari hizmet binaları ve stadyumları üzerine bu üründen yerleştirmek.


Şirket ayrıca grafenin bir rol oynayabileceğini görmek için Manchester Üniversitesi Graphene Mühendislik İnovasyon Merkezi ile birlikte çalışıyor.

  Bu haber 2303 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YENİLENEBİLİR ENERJİ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI