Bugun...

50 bin hanelik santral

Van’ın Gevaş ilçesinde 50 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanabileceği rüzgar enerjisi santrali (RES) kurulması için çalışma başlatıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 22-01-2020 16:31:56  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:09:56

50 bin hanelik santral

Van, güneş enerjisinin ardından rüzgar enerjisi üretimiyle de yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması için çalışmalara başladı.

Coğrafi yapısıyla Türkiye’de rüzgar enerjisinden elektriğin üretilebileceği en verimli şehirler arasında gösterilen Van’ın bu potansiyelinin ekonomiye kazandırılması amacıyla 14 rüzgar türbininin yer aldığı Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ekim ayında teşvik belgesi verilen Ares Elektrik Üretim AŞ, 242 milyon 25 bin 546 liralık yatırımla Gevaş ilçesindeki Balaban mevkiinde kuracağı RES’le rüzgardan elektrik enerjisi üretecek.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van’ın güneş enerjisinin yanında rüzgar enerjisinin de değerlendirildiği bir kent haline geldiğini söyledi.

Kentin rüzgar enerjisinde iyi bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Bilmez, “Bir çok firma üretim için bizimle irtibat halinde. Bu çalışmalarla ülke ekonomisine ciddi anlamda değer katan bir kent olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Projenin hayata geçireceği alana 17 kilometrelik bağlantı yolu açtıklarını, şantiye sahası, türbinlerin kurulacağı alanları ve yollarını belirlediklerini anlatan Ekser, şunları kaydetti:

“Santralimiz 50 megavat gücünde olacak. 3,8 megavatlık türbinler kullanacağız. 20-25 kişilik bir personelle çalışacağız. Tüm yenilebilir projelerde olduğu gibi rüzgar enerjisi santralinde de mümkün olduğu kadar yerli materyaller kullanacağız.”

  Bu haber 1641 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YENİLENEBİLİR ENERJİ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI