Bugun...

Garanti'den yenilenebilir enerji hamlesi

Garanti BBVA, yaptığı "Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Anlaşması" kapsamında, 90 milyon kWh’lik elektrik ihtiyacını yenilenebilir enerjiden karşılıyor.
facebook-paylas
 Tarih: 12-02-2020 16:52:00

Garanti'den yenilenebilir enerji hamlesi

Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’nin Sorumlu Bankacılık Prensipleri’ni oluşturan Garanti BBVA, altyapısı müsait tüm şube, iştirak ve binalarında kullandığı elektriği, yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacak.


Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Anlaşması’yla da sürdürülebilirlik çalışmalarımız kapsamında doğrudan aksiyon aldık. Bu anlaşma sürdürülebilir ekonomi konusunu başta kurum kültürü olmak üzere tüm altyapımıza başarılı bir şekilde entegre ettiğimizin en büyük göstergesi. Şube, iştirak ve binalarımızda yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanarak sektörümüze de öncülük edeceğimize inanıyoruz” dedi.


5 milyar doların üzerinde sunduğumuz yenilenebilir enerji finansmanı ve Türkiye’nin kurulu rüzgâr santrali kapasitesinde yüzde 28’in üzerindeki pazar payı ile yenilenebilir enerji konusunda lider olduklarını ifade eden Baştuğ,  "Son olarak 2019 yılı Aralık ayında uluslararası Yeşil Tahvil Prensipleri’ne göre ihracını gerçekleştirdiğimiz 5 yıl vadeli 50 milyon ABD Doları tutarındaki yeşil tahvilden sağladığımız fon da dahil olmak üzere çeşitlendirilmiş fonlama kaynaklarımızla yine bu alandaki projelere destek sağlayacağız"dedi.


Banka, 2017 yılında hayata geçirdiğimiz Yeşil Mortgage kredisi, hibrid ve elektrikli araçlar için sağladığımız Çevreci Taşıt Kredisi gibi ürünlerle bugüne kadar sürdürülebilir kalkınmayı  desteklediği alanlarda toplam finansman tutarı 35 milyar lirayı aştığını açıkladı.

  Bu haber 1625 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YENİLENEBİLİR ENERJİ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI