Bugun...

Güneş enerjisinde yüzde 75 artış

Türkiye, güneş enerjisinde yaklaşık yüzde 75 oranında artış sağladı.
facebook-paylas
 Tarih: 19-01-2020 17:14:39  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:19:39

Güneş enerjisinde yüzde 75 artış

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Başkanı Halil Demirdağ, güneş enerjisi sektörününün performansını değerlendirdi.

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Başkanı Halil Demirdağ, Türkiye’nin güneşte 6 bin megavatlık kapasiteye ulaştığını belirten Demirdağ, sadece son 3 yıllık dönemde kurulu gücün yüzde yaklaşık 75 artış gösterdiğine dikkat çekti.

Sektörün 2019 yılının ilk yarısında mevcut lisanslı projelerin azalmış olması ve az sayıda lisanslı projenin hayata geçmesi nedeniyle sınırlı büyüdüğüne işaret eden Demirdağ, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Güneş enerjisi sektörü, yılın ikinci yarısında çatı uygulamalarını kapsayan yeni lisanssız yönetmeliğinin yayınlanması, elektrik tarifelerindeki artışlar ve süresi biten lisanssız projelere ilave 3 aylık süre verilmesi ile hareketlendi. YEKA GES-3 ihale şartnamesinin çok kısa süre içinde yayınlanması bekleniyor.”

Demirdağ, 2019 yılında yaklaşık 1.100 MW GES kurulum ile sene sonu toplam GES kurulu gücünün 6 MW’a ulaşmasına rağmen daha çok gelişim sağlanması gerektiğini vurguladı. 

Türkiye’nin 100’üncü yıl hedefi 15 GW’a ulaşmak olduğunu söyleyen Demirbağ,  “Sektörümüzün beklentisi, her yıl düzenli olarak 1.5-2 GW arası GES kurulumunun gerçekleşmesi ve ilerleyen yıllarda da bu kurulum kapasitesinin sürekliliğinin sağlayacak bir pazarın oluşması” dedi.

18 MİLYAR TASARRUF

Güneşin Türkiye’deki toplam elektrik üretiminin arttırılması Türkiye bütçesi için önemli olduğunu söyleyen Demirdağ, şunları söyledi:

“Güneş sistemlerinin yaklaşık 30 yıl ömrü olduğu düşünülürse, bu da 18 milyar dolarlık tasarruf edilmesi ve böyle bir meblağın Türkiye bütçesine kazandırılması demek.” (Kaynak: enerjiportalı)

  Bu haber 1769 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YENİLENEBİLİR ENERJİ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI