Bugun...

İzmir’de atık dönüşümü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, atık yönetim tesisi kurulması için ihale düzenleyecek.
facebook-paylas
 Tarih: 28-01-2020 13:52:17

İzmir’de atık dönüşümü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güney-2 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi Kurulması ve İşletilmesi işi için ihale düzenleyecek.

 

Evsel ve evsel nitelikteki katı atıkların, çevre ve insan sağlığına olumsuz etkilerinden kurtulmak ve ekonomik değer yaratılması ve sürdürülebilir bir atık yönetim sistemi oluşturulması için Güney-2 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’ni kurmayı planlıyor.

 

Menderes, Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova ve Narlıdere ilçelerini kapsayacak olan tesis 15 yıl süre ile işletilmesi için kiraya verilecek. 


Bu kapsamda belediye tesisin, plan, proje, izin, yapım, ekipman, mühendislik hizmetleri, donanım, yazılım, test, montaj, dokümantasyon, devreye alma ve personel eğitim işlemlerinin yapılarak Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’nin kurulması kapsamında; Mekanik Ayırma Tesisi, Biyometanizasyon Tesisi, Kompost Tesisi ve yenilenebilir enerji kaynağından elektrik enerjisi üretim tesisinin kurulması, kurulan tesislerin çalıştırılması ve kira bedeli ödenmesi karşılığında kiralanması işlerini kapsayan bir ihale düzenleyecek.


Enerji üretim santrali kurulumu kapsamında minimum 5 MW elektrik üretimi sağlayacak kurulu güce sahip bir atıklardan enerji üretimi yapabilecek biyogaz tesisi kurulması isteniyor.


İhale, 13 Şubat 2020 tarihinde saat 14:00’te gerçekleştirilecek.

  Bu haber 2091 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YENİLENEBİLİR ENERJİ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI