SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Konyaspor TD Uçar: “Kazanabileceğimiz maçı berabere bitirdik, mutlu değiliz”

Haber görseli

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Konyaspor, deplasmanda Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından basın toplantısı düzenleyen Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, karşılaşmada karmaşık duygular yaşadıklarını ifade etti. Uçar, "Sevinsek mi, üzülsek mi farklı duygular yaşıyoruz. Kazanabileceğimiz bir maçı berabere tamamladık, çok da mutlu değiliz. 1 puan olarak değerli görüyorum. İkiyi bulabilsek daha erken koparabilirdik" şeklinde konuştu. Teknik direktör, deplasmanda elde edilen bu bir puanın dışarıdan bakıldığında kötü görünmediğini ancak kendi bakış açılarına göre kazanabilecekleri bir maçı kaybettiklerini belirtti.

İLK YARIDA DİSİPLİNLİ SAVUNMA

Uçar, maçın ilk yarısında Kasımpaşa’ya pozisyon vermediklerini ve takımının taktiksel disiplinden ayrılmadığını vurguladı. "İlk yarıda pozisyon vermedik ve rakibin oyununu kontrol altına aldık. İkinci yarı daha riskli oynamaya başladılar ve değişikliklerle oyunu etkili hale getirdiler" ifadelerini kullanan teknik direktör, Umut’un talihsiz bir pozisyonu sonucu yedikleri golün ise kendilerine yakışmadığını söyledi. Kasımpaşa’nın son dakikalarda üstün göründüğünü dile getiren Uçar, rakibin daha net pozisyonlar bulabileceğini de sözlerine ekledi.

TOP KONTROLÜ VE TAKIMIN İLERLEMESİ ÜZERİNE

Maçın ikinci yarısında top kontrolünde sıkıntı yaşadıklarını ve bireysel hataların gol yemelerine sebep olduğunu kaydeden Uçar, "Ayağımızdaki topları kolay kaybettik ve ön alan baskısı uyguladık. Ancak topa tam sahip olamadık, topu yere indirebilirdik. Geçiş golünü takım olarak yemememiz lazımdı" dedi. Teknik direktör ayrıca, oyuncularını mücadelelerinden ötürü tebrik ederek, "Takım olarak iyi yoldayız ve çalışmaya devam edeceğiz. Taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz. Kendi oyun planımızı sahada uygulamaya devam edeceğiz ve her maçta gelişim göstermeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Uçar, takımın disiplinli oyun anlayışını sürdürerek, ligde istikrarlı bir performans sergilemeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Yazarlarımız
  • 1 Melisa Altuntaş
  • 2 Beyza Kum
  • 3 Buket Saymaz
  • 4 Elika Doğru
  • 5 Mert Çebişci
  • 6 NİDA YAĞMUR MERCAN