Bugun...

Marmara Adası’na elektrik

Balıkesir’de 39 gün önce bir geminin deniz altından geçen elektrik kablolarına zarar vermesi sonucu elektriksiz kalan Marmara Adası’nda çalışmalarını tamamlayan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) ekipleri, adaya ana hattan elektrik vermeye başladı.
facebook-paylas
 Tarih: 06-02-2020 10:36:41

Marmara Adası’na elektrik

Bursa başta olmak üzere, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da toplamda 4 şehirde 5 milyonun üzerinde kişiye hizmet veren UEDAŞ, Balıkesir'in Marmara Adası'nda bir geminin çapa atması nedeniyle denizaltı kablolarının kopması sonucu yaşanan kesintiyle ilgili çalışmalarını tamamladı.

Yeni yıl öncesinde ada ve çevresine yerleştirilen dev jeneratörler ile aydınlanan Marmara Adası, artık tamamen ışıklarına kavuştu.

Deniz altında çalışmalar sürerken ada halkının elektriksiz kalmaması için adaya 8 TIR malzeme ile dev jeneratörler taşınmış, ada aydınlatılmıştı.

UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, "İlk tamirimizi 13 Ocak’ta gerçekleştirerek, normal jeneratörlerin dışında adanın tamamına ana karadan enerjiyi temin ettik. 3 Şubat itibariyle üç kablomuzun da tamirini gerçekleştirerek, onarım işlemlerini tamamlamış olduk” dedi.

 

  Bu haber 2171 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ELEKTRİK Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI