SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Memişoğlu gençlere tarihten örneklerle seslendi: “Fatih ve Atatürk gibi ideal sahibi olun”

Haber görseli
 

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ankara’da gerçekleştirilen Sağlıkta Z-İnovasyon Zirvesinde gençlerle buluştu. Zirvede gerçekleştirilen “Zirve Arenası” oturumunda üniversitelerin sağlık bölümlerinde eğitim gören öğrencilerden oluşan Sağlık Genç Meclisi’ne hitap eden Bakan Memişoğlu, bilgi çağının sunduğu fırsatların yanında yanlış bilgi riskine de dikkat çekti.

GERÇEK BİLGİYE ULAŞMANIN YOLU

Bilgiye erişimin kolaylaştığını ancak bunun yanlış bilgilere de aynı hızla ulaşmak anlamına geldiğini belirten Memişoğlu, gençlere şu uyarılarda bulundu: “Analitik düşünme ve tecrübeyle süzgeçten geçirmezseniz yanlış bilgilere kolayca kapılabilirsiniz. Geçmişi okumak, kitaplardan beslenmek ve medyada gördüklerinizi analiz etmek çok önemlidir. Bu sayede kendi düşünce ve hareket tarzınızı oluşturabilirsiniz.”

"MUTLULUK, PARA DEĞİL İDEAL SAHİBİ OLMAKTIR"

Gençlere yalnızca bir bakan olarak değil, bir ağabey olarak da seslendiğini ifade eden Memişoğlu, mutluluğun para ya da makam değil, ideal sahibi olmakla mümkün olduğunun altını çizdi.
“İdealizm; başkasına iyilik yapmak ve bir fikrin peşinden gitmektir. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması hep bu idealizmin eseridir. Siz de ideallerinizi kaybetmeyin” şeklinde konuştu.

"SAĞLIKTA EN BÜYÜK DEĞERİMİZ GENÇLERİMİZ"

Türkiye’nin sağlık alanında çok güçlü bir insan kaynağına sahip olduğunu belirten Memişoğlu, öğrencilerden hekimlere ve hemşirelere kadar herkesin zeki ve çalışkan olduğunu söyledi. “Şimdiye kadar daha çok sağlık hizmetine odaklandık. Bundan sonra üretim ve bilgi geliştirmede de güçlü bir altyapı kurmamız gerekiyor. Bu amaçla ‘Fikirden Ürüne - Üreten Sağlık Modeli’ni başlattık” açıklamalarında bulundu.

"SAĞLIKLI TOPLUM İÇİN BİLİNÇ OLUŞTURMALIYIZ"

Bakan Memişoğlu, sağlıklı bir toplum için sigara, kötü alışkanlıklar ve sağlıksız beslenmeden uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.
“Bu bilinci hep birlikte oluşturmalıyız. Gençlerden beklentimiz, çevrelerinde bu farkındalığı yaymalarıdır. Sağlıklı toplum için bedenimize iyi bakmalı ve sağlıklı kalmalıyız. Bu bizim temel politikalarımızdan biridir” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Yazarlarımız
  • 1 Melisa Altuntaş
  • 2 Beyza Kum
  • 3 Buket Saymaz
  • 4 Elika Doğru
  • 5 Mert Çebişci
  • 6 NİDA YAĞMUR MERCAN