SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Narin Güran cinayeti davasında 15 kişiye verilen hüküm bozuldu

Haber görseli

Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi, Narin Güran cinayeti davasında 15 sanığa verilen hapis cezalarını hukuka aykırı bularak bozdu. Mahkeme, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UCİM’in istinaf başvurularını, “doğrudan suçtan zarar görme” sıfatı bulunmadığı gerekçesiyle reddetti. Kararda, öncül suç olan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin yargılama ile “suçluyu kayırma” suçundan yürütülen yargılamanın birbirine bağlantılı olduğu ve eksik araştırma ile karar verilmesinin hukuka aykırı olduğu vurgulandı.

3 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme, “suçluyu kayırma” suçundan yargılanan ve 3 yıl 6 ay hapis cezası verilen tutuklu sanıklar Birsen, Fuat ve Maşallah Güran’ın tahliyesine karar verdi. Tahliye gerekçesinde, mevcut delil durumu, ceza miktarı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirilen süre göz önüne alınarak, sanıkların adli kontrol altında tutulmasının yeterli olacağı belirtildi. Sanıklar, “yurt dışı çıkış yasağı” şeklinde adli kontrol şartıyla cezaevinden çıkarıldı.

DOSYA İLK DERECE MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 30 Mayıs’ta görülen duruşmada, diğer sanıklar da değişen cezalarla hüküm giymişti. Tutuklu sanıklar Salim Güran’ın işçileri ve diğer bazı sanıklar tahliye edilirken, tutuksuz sanıklar ve suça sürüklenen çocuklar çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. Mahkeme, istinaf incelemesi sonucu bozma kararının ardından dosyanın hükümleri veren ilk derece mahkemesine gönderilmesine hükmetti.

Kaynak: İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Yazarlarımız
  • 1 Melisa Altuntaş
  • 2 Beyza Kum
  • 3 Buket Saymaz
  • 4 Elika Doğru
  • 5 Mert Çebişci
  • 6 NİDA YAĞMUR MERCAN