Sınırda ‘nükleer felaket’ uyarısı
Tarih: 14-02-2020 14:58:26 Güncelleme: 14-02-2020 14:58:26 + -


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Ermenistan'daki Metsamor nükleer güç santrali hakkında ''Uyarıyorum! Sınırımızda nükleer bir felaketin olması an meselesi. Bunu resmi raporlar ve bilim söylüyor'' dedi.

facebook-paylas
Tarih: 14-02-2020 14:58

Sınırda ‘nükleer felaket’ uyarısı

Enerji Haber’e konuşan Yavuzyılmaz, Iğdır'a sadece 16 km, Erivan'a 36 km uzaklıkta bulunan Ermenistan'daki Metsamor nükleer güç santrali hakkında değerlendirmede bulundu.


Deniz Yavuzyılmaz, “Ermenistan'daki Metsamor nükleer güç santrali sınırımızda adeta bir saatli bomba gibi çalıştırılıyor. 1977 yılında Çernobil’le aynı yıl, aynı teknolojiyle inşa edilen santral 2005 yılında ömrünü tamamladı” dedi.


Yavuzyılmaz, ''Milyonlarca insanın hayatını kurtaracak olan iyot tabletlerinin acil olarak tüm Türkiye'de bölgesel merkezler oluşturularak stoklanması, kritik bölgelerdeki vatandaşlarımıza en kısa sürede dağıtılması gerekiyor'' dedi. 


Yavuzyılmaz, iyot tabletleri insan vücudu radyasyona maruz kalmadan 6 saat önce kullanılırsa hayat kurtarabileceğini vurguladı.


Milletvekili, “Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun resmi internet sitesindeki acil durum yönetmeliğine göre, nükleer ve radyolojik bir felakette kurumların koordinasyonunu Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi'nin yapması gerektiğini” de ifade etti.




Bu haber 6389 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER NÜKLEER Haberleri

  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
YUKARI