Bugun...

O ağda Türkiye’den tek şirket

Petkim, Endüstri 4.0 teknolojilerini üretimde en iyi kullanan tesisler olarak kabul ettiği “Global Lighthouse Network”te bu yıl Türkiye’den seçilen tek şirket oldu.
facebook-paylas
 Tarih: 22-01-2020 12:01:12  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:12:12

O ağda Türkiye’den tek şirket

SOCAR Türkiye’nin iştirakleri arasında yer alan Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi Petkim, dijital uygulama ve sistemleriyle yakaladığı Endüstri 4.0 standardı sayesinde Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF), Global Lighthouse Network’üne seçildi.

WEF’in Davos’ta 20 Ocak’ta gerçekleştirilen davetinde verilen ödülü SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov aldı.

“Petkim, verimini, üretilen iş hacmini, enerji verimliliğini ve ürün kalitesini artırmayı başardı.”

Petkim’in Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın en dijital şirketi olma yolunda adım adım ilerlediğini ifade eden SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, “Petkim’deki dijital dönüşüm yolculuğumuz, gelişmiş analitik uygulamaları ve yapay zekayı üretim sürecimizde kullanmamızla başladı. Bunun için bir Dijitalleşme Departmanı oluşturduk ve Dijital Akademi kurduk. Bu iş modeliyle şirket içinde üretim üzerine örnek senaryolar geliştirildi” dedi.

“MIT’nin engin deneyiminden yararlanarak, dijital dönüşüm sürecimizi bir adım yukarıya taşıdık.”

Petkim’in sektördeki öncü konumunu geliştirmeye devam edeceklerini dile getiren Gahramanov, bu bağlamda dünyaca ünlü Massachusetts Institute of Technology (MIT) kurumuyla işbirliğine gidildiğini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ işbirliğiyle üretim ve süreç geliştirme üzerine start-up’lar ile ortak projeler yürütmeye devam edeceğiz. Dijitalleşme ekibimizin liderliğinde hedeflerimize ulaştığımızın bir kanıtı olan bu ödülü almaktan büyük gurur duyuyoruz.”

  Bu haber 2109 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PETROL-GAZ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI