Bugun...

Petrolde hareketlenme

OPEC'in virüs nedeniyle toplantıya girmeyeceği açıklamaları, petrol fiyatını 50 dolara çekti.
facebook-paylas
 Tarih: 10-02-2020 11:38:47

Petrolde hareketlenme

Petrol fiyatları, koronavirüsten kaynaklanan talep düşüşüne tepki olarak OPEC + koalisyonunun olağanüstü toplantıya gideceğine ilişkin ihtimalinin azaldığına yönelik işaretlerle birlikte varil başına 50 dolar civarında dalgalandı.


Azerbaycan Enerji Bakanı Parviz Şahbazov, RIA Novosti'ye yaptığı değerlendirmede, OPEC ve ortaklarının bakanlarının bu ay erken bir toplantı yapma ihtimalinin düşük olduğunu ve daha önceden planlanan Mart toplantısının gerçekleştirileceğini söyledi. 


Ham petrol, koronavirüsün dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'in ekonomisi üzerinde yük oluşturması ve Çin'de rafinerilerin işledikleri petrol miktarını yüzde 15 azaltmalarının ardından sert düştü. 


AxiCorp Asya Pasifik piyasa stratejisti Stephen Innes, hazırladığı notta, "Eğer OPEC arz kısma konusunda anlaşmaya varamazsa, fiyatlar üzerinde ilave aşağı baskı olabilir," dedi. 
 Innes ayrıca, küresel petrol arzında yeterli azalmayı sağlamak için ABD'de sondaj faaliyetlerinde düşüş olmasının beklendiğinin söyledi.


Mart vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında yüzde 0.3 düşerek Singapur saati ile 13:00'te varil başına 50.19 dolara indi. Fiyatlar erken saatlerde yüzde 1.5 kadar düştü. Kontrat Cuma günü yüzde 1.2 aşağıda kapandı.


Nisan vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında yüzde 0.2 düşerek varil başına 54.35 dolara indi. Kontrat Cuma günü yüzde 0.8 düştü. Küresel gösterge Brent petrolü, aynı vadeli WTI'a kıyasla 3.92 dolar primli işlem gördü.

  Bu haber 1641 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PETROL-GAZ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI