Bugun...

Sanayicilerden, fabrikalarda eğitime destek

GAZİANTEP Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un fabrikaları meslek okuluna çevirmek için yaptığı açıklamayla ilgili, "Bu proje ile istihdam devam eder. Biz sayın bakanımızın bu projesinin Gaziantep Sanayi Odası olarak destekliyoruz" dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 27-10-2020 10:45:57  -   Güncelleme: 27-10-2020 10:47:57

Sanayicilerden, fabrikalarda eğitime destek

 

Bakan Ziya Selçuk’un meslek liseli öğrencilerinin fabrikalarda eğitim almasıyla ilgili yaptığı açıklamaya eleman sıkıntısı çeken Gaziantepli sanayicilerden destek geldi. Fabrikaların kendi bünyesinde sınıflar açarak kendine özgü, nitelikler elemanlar yetiştireceğini ifade eden Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Türkiye'de nitelikli elemana ihtiyaç olduğunu ve meslek liselerindeki öğrencilerin istihdam edilip, üretime yönlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ünverdi, şöyle konuştu:

"Gaziantep üretim şehri yaklaşık 155 çeşit malın üretildiği bir şehir ve ben buradan maalesef çalıştıracak eleman bulamıyorum. Bu gençlerimiz matematik bilmeyebilir ama çok iyi bir mobilya ustası çok iyi elektrik teknisyeni olabilir. Bu gençleri bu alanlarda kullanmamız gerekiyor. Sayın bakanımızın söylediği gibi hep fabrika bir lisedir. Biz Gaziantep Sanayi Odası olarak yaklaşık 3 yıldır yürüttüğümüz bir projemiz var. Bu proje ile öğrencilerimizle sanayicilerimizi bir araya getiriyoruz. Öğrencilerimiz burada hem teorik hem de pratik eğitimler alıyorlar. Bu proje ile istihdam devam eder. Büyük fabrikalar mutlaka kendi bünyesinde sınıflar açarak kendine özgü nitelikler elemanları yetiştirmiş olacak. Biz sayın bakanımızın bu projesinin Gaziantep Sanayi Odası olarak destekliyoruz."

  Bu haber 1438 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI