Bugun...

SEDAŞ'tan fırsat eşitliğine destek

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) çalışma alanında fırsat eşitliği konusunda öğrencilere eğitim verdi.
facebook-paylas
 Tarih: 04-02-2020 16:49:47

SEDAŞ'tan fırsat eşitliğine destek

SEDAŞ, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne (SUBÜ) bağlı Geyve Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle bir araya geldi.


Kadınların iş gücüne katılımının geliştirilmesine yönelik bilinç ve duyarlılığın artırılması hedefiyle hayata geçirdiği ve eşit fırsatları desteklediği Forget the Gender  projesini geliştiren SEDAŞ, Yetenek Yönetimi Uzmanı Pınar Başol ‘İşte Fırsat Eşitlikleri’ hakkında bir sunum yaptı ve öğrencilere kariyer hayatlarına ışık tutacak önemli tavsiyelerde bulundu. 


Sunumunda kadın ve erkeklerin cinsiyetlerine yüklenen çeşitli anlamlar yüzünden ayrımcılığa maruz kalması durumunun toplumsal cinsiyet eşitsizliği olduğunu anlatan Başol, çalışmalar için  ‘İş’te Fırsat Eşitliği Komitesi’ni kurduklarını ifade etti.  


“Fırsat Eşitliği Politikası”nı hayata geçirdiklerini vurgulayan Başol, “Katıldığımız kariyer günlerinde ve fuarlarda projemizi anlattık. Bu kapsamda meslek lisesi ziyaretleri gerçekleştirdik. Ayrıca Elektrik Mühendisleri Odası ile gelecek dönemde iş birliği yapabilmek adına onlara projemizi aktardık. İŞKUR ziyaretlerimizde kadın teknisyen adaylarını şirketimize yönlendirmelerini talep ettik” dedi.


Başol, 2019 Yılında stajyer kontenjanının yüzde 50’sini kız öğrencilere ayırdıklarına dikkat çekerek, “Toplu iş sözleşmesine fırsat eşitliği maddesi ekledik. Sosyal medyada projemize yönelik haberler paylaştık. Dilde değişim başlattık ve görsel çalışması hazırladık. Bunların yanı sıra, Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzaladık” dedi.


Etkinlik sonunda Okul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nermin Akyel, Pınar Başol'a teşekkür plaketi takdim etti.

 

  Bu haber 1721 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI