Bugun...

Serrac: Felaketimiz yakın

Libya Başbakanı Fayez El Serrac, Halife Hafter’a bağlı güçlerin petrol sahalarına ablukayı kaldırmazsa Libya’nın büyük bir felakete maruz kalacağını söyledi.
facebook-paylas
 Tarih: 21-01-2020 11:45:11  -   Güncelleme: 24-01-2020 20:14:11

Serrac: Felaketimiz yakın

Cuma günü Hafter’e bağlı güçlerin petrol sahalarını ablukaya almasıyla üretim sıfıra inmişti.

Merkezi Trablus’ta bulunan ve uluslararası toplum tarafından tanınan yönetimin lideri Fayez El Serrac, krizin diplomatik yolla çözümü için zirvenin yapıldığı Berlin’de açıklamalarda bulundu.

Reuters’e konuşan El Serrac, Hafter’e bağlı güçlerin petrol gelirlerinin Libyalılar arasında yeniden dağıtılması koşuluyla petrol sahalarına yönelik ablukayı kaldırabileceği talebini reddetti.

Petrol gelirlerinin tüm ülkeye yarar sağlaması gerektiğinin altını çizen El Sarrac, “Durum bu şekilde devam ederse, felaket olacak. Umarım yabancı ülkeler bu konunun takipçisi olur” dedi.

BİR DAHA MASAYA OTURMAM

El Serrac, yönetiminin Berlin’de geçici ateşkesin kalıcı ateşkese dönüştürülmesi ve BM liderliğindeki çözüm planı kapsamında çatışmanın sonlandırılması amacıyla da Libya’daki gruplar arasında müzakerelerin başlaması yönünde alınan karara saygı duyacağını söyledi.

Ancak General Hafter ile bir kez daha bir araya gelme olasılığının olmadığını vurgulayan Sarrac, “Benim için durum açık. Diğer tarafla bir daha masaya oturmayacağız” dedi. (Kaynak: VOA)

  Bu haber 1825 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PETROL-GAZ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI