Bugun...

UEDAŞ'tan yeni sistem

Limak Enerji bünyesinde Güney Marmara'da elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), SCADA sistemi ile kesintilerin yüzde 37'sini uzaktan gideriyor.
facebook-paylas
 Tarih: 12-02-2020 14:48:57

UEDAŞ'tan yeni sistem

Bursa başta olmak üzere, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da 5 milyonun üzerinde kişiye hizmet veren UEDAŞ'ın elektrik kesinti sürelerini en aza indirme amacıyla geliştirdiği SCADA sistemi ile uzaktan anında müdahale edip arızaların kontrol edilmesini sağlıyor. 

 

Aboneler de sistem sayesinde mağduriyet yaşamıyor. 

 

SCADA sistemine yapılan yatırımlar sayesinde oluşan arızaların yüzde 37’sinin uzaktan çözüldüğünü belirten UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, şunları söyledi:

 

“SCADA basit bir tabirle uzaktan izleme ve bilgileri depolama, arızalara müdahale ettiğimiz bir sistem. Sistemle şebekemizi uzaktan izleyebiliyoruz. Operatörlerimiz sayesinde arızalara 24 saat kesintisiz uzaktan müdahale edebiliyoruz ya da yapacağımız manevralarda, enerjiyi açma ve kesme işlemlerini buradan yapabiliyoruz.” 


Şimdilik Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'yı buradan kontrol edebildiklerini ifade eden Danacı, toplamda 413 istasyon ile 2020 yılının sonunda 40 milyon yatırımla 500'e ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

  Bu haber 2723 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ELEKTRİK Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI