Bugun...

Ulu Önder, 10 Kasım'da saygı ve sevgiyle anıldı

Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar, saat 09.05'te Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda durdu.
facebook-paylas
 Tarih: 10-11-2020 10:43:22

Ulu Önder, 10 Kasım'da saygı ve sevgiyle anıldı

 

MERSİN'de Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 82'nci yıldönümünde, Mersin'de saat 09.05'te sirenler çalmaya başladı, vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu. Sürücüler de araçlarını durdurarak, saygı duruşunda bulundu.

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82'nci yıl dönümünde Sivas'ta düzenlenen anma töreniyle anıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma törenine, Sivas Valisi Salih Ayhan, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ile siyasi partilerin temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Anıta çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenler çaldı, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Taksim'de saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever, kamu ve sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri hazır bulundu. Anıta çelenk bırakılmasından sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı okunurken, bayraklar yarıya indirildi.

10 Kasım'a özel olarak İstanbul Havalimanı'nda Dış Hatlar Gidiş Terminali Pasaport Kontrol bölgesine Türk bayrağı ve Atatürk'ün portresi asıldı. Tören öncesinde anma için Türkçe ve İngilizce anons yapıldı. Çok sayıda havalimanı personeli ve yolcu törenin düzenlendiği bölgede toplandı. Yolcular için hem Türkçe hem de İngilizce anons yapıldı.  Havalimanı çalışanları ve yolcular sirenlerin çalmasıyla saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Pasaport kontrol noktalarındaki polisler de çalıştıkları bölümlerden çıkarak saygı duruşunda bulundu. Yabancı yolculardan bazıları da saygı duruşuna eşlik etti. İstiklal Marşı okunmasının ardından tören sona erdi. Havalimanında düzenlenen anma törenine İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcı Serpil Hatipoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) İstanbul Havalimanı Başmüdürü Özkan Polat, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu ve havalimanı personeli katıldı.

İZMİR'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölüm yıl dönümünde saygı ve özlemle anıldı. Atatürk'ün ebediyete intkal edişinin 82'nci yıl dönümünde, İzmir'de saatler 09.05'i gösterdiğinde adeta hayat durdu. Kentte 1 dakikalık saygı duruşuna, vatandaşlar sokaklarda, caddelerde ve evlerinde katıldı. Sürücüler de kontak kapatıp, saygı duruşuna eşlik etti.

BURSA'da  Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Saat 09.05'i gösterdiğinde durulan saygı duruşunda Ramazan Doğru, gözyaşlarını tutamadı. Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anma töreninde, ilk olarak Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, anıta çelenk bıraktı. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç ile bazı milletvekilleri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı törende, saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalınarak, 2 dakika süreyle saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında Ramazan Doğru isimli bir kişinin, ağladığı görüldü.
MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82'inci yılında saygı ve özlemle anıldı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde ilçede 2 dakika süreyle hayat durdu. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, sosyal mesafe kuralı çerçevesinde, yaşlısı genci yüzlerce kişi katıldı. İki dakikalık saygı duruşu sırasında, yürüme engelli 72 yaşındaki Remziye Ülker Efcan, yürütecine dayanarak, saygı duruşunda durdu.

VAN'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 82'nci ölüm yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82'nci yılında, Van Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Ardından askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Van'daki 10 Kasım töreni, şiirlerin okunması ve yapılan konuşmalar ile son buldu.

  Bu haber 1463 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI