SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Vietnam'ı vuran Bualoi Tayfunu'nda can kaybı 36'ya yükseldi

Haber görseli

Vietnam'da pazartesi günü karaya çıkan Bualoi Tayfunu'nda bilanço ağırlaşıyor.

Afet Yönetim Ajansı’nın açıklamasına göre, ülkeyi bu yıl vuran en yıkıcı fırtınada 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı. Ayrıca 21 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

210 BİNDEN FAZLA EV HASAR GÖRDÜ

Açıklamada, 210 binden fazla evin hasar gördüğü veya sular altında kaldığı belirtildi. Fırtına ve sel nedeniyle 51 bin hektardan fazla pirinç ve tarım arazisi yok oldu.

MADDİ ZARAR 435 MİLYON DOLAR

Bualoi Tayfunu’nun yol açtığı maddi hasarın yaklaşık 435 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Çok sayıda yol, okul ve iş yerinde ağır hasar meydana geldi. On binlerce ailenin ise elektriksiz kaldığı kaydedildi.

FİLİPİNLER VE TAYLAND’DA DA CAN KAYIPLARI OLMUŞTU

Bualoi Tayfunu’nun etkilediği diğer ülkelerde de can kayıpları yaşanmıştı. Geçtiğimiz hafta Filipinler’de 19, Tayland’da ise 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak:İHA

 

Kaynak:İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Yazarlarımız
  • 1 Melisa Altuntaş
  • 2 Beyza Kum
  • 3 Buket Saymaz
  • 4 Elika Doğru
  • 5 Mert Çebişci
  • 6 NİDA YAĞMUR MERCAN