Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen YEKA RES-2024 yarışmaları kapsamında, 5 ayrı alanda toplam 1200 megavat kapasite tahsis edilen projeler için sözleşmeler imzalandı.
Bu projeler, Türkiye’nin rüzgar enerjisi yatırımlarını artırarak yenilenebilir enerji hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın açıklamasına göre, YEKA RES-2024 yarışmaları sonucunda 119,6 milyon dolar katkı payı sağlandı. Bu yatırım, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kapasitesini artırarak rüzgar enerjisi projelerine destek sağlayacak.
YEKA RES-2024 sözleşmeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan’ın himayesinde, Enerji İşleri Genel Müdürü Ahmet Özkaya ve kazanan firmaların yetkilileri tarafından bugün Bakanlıkta imzalandı. Sözleşmelerin imzalanmasıyla, firmalar için 72 aylık serbest piyasada satış süreci resmen başladı.
Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, enerji dönüşümünde özel sektörün büyük rol oynadığını vurgulayarak, 2035’e kadar rüzgar ve güneşte 90 bin megavat ilave kurulu güce ihtiyaç duyulduğunu ve bu hedefe özel sektörle birlikte ulaşılacağını belirtti.
Kaynak: Manşet Haber
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.