Yeni Nesil Batarya Tasarımlarında Hız Ve Verimlilik
Hexagon, Fraunhofer ITWM ile işbirliği yaparak batarya geliştirme süreçlerini hızlandıran yeni bir elektrokimyasal simülasyon çözümü geliştirdi. Bu yazılım, Ar-Ge aşamasındaki laboratuvar testlerini azaltarak batarya teknolojileri keşfini hızlandırıyor. Sanal tasarımlar, hücre yapılarındaki değişimlerin performans üzerindeki etkisini analiz ederken, dijital ikiz teknolojisi üretim süreçlerini optimize ederek maliyetleri düşürüyor.
Hexagon, Fraunhofer ITWM ile geliştirdiği elektrokimyasal simülasyon çözümüyle yeni nesil batarya tasarımında hız ve verimlilik sağlıyor. Bu çözüm, Dijital Malzemeler paketine entegre edilen Batarya ve Elektrokimya Simülasyon Aracı (BEST) ile hücre tasarımlarının verimli araştırılmasını ve üretim süreçlerinin etkilerini dikkate alarak çoklu fizik simülasyonlarına olanak tanıyor. Böylece, batarya hücresi üretimi ve Ar-Ge süreçlerinde zaman ve maliyet tasarrufu sağlanıyor.
Hexagon Malzeme ve Platformlar Kıdemli Direktörü Guillaume Boisot, yeni teknolojiye ilişkin şu açıklamada bulundu: “Hücrelerin tasarımı ve geliştirilmesi; malzemeler ve elektrokimyasal tasarım, mekanik tasarım ve üretim süreçleri arasındaki karmaşık dengeler nedeniyle önemli zorluklar içeriyor. Bu karmaşık sürecin büyük bir kısmı geçmişte deneme yanılmaya dayanıyordu. Fraunhofer ITWM ile ortaklığımız sayesinde Ar-Ge ekiplerinin prototiplerden hızlı geri bildirim alarak daha iyi performans gösteren batarya hücresi geliştirmelerine katkı sağlayacağız.”
“Termal yönetim ve sızıntı simülasyonlarımıza yeni bir teknoloji ekledik”
Hexagon Multifizik Başkan Yardımcısı Subham Sett ise şu ifadelerde bulundu: “Batarya performansı ve kalitesi, özellikle otomotiv pazarında rekabette fark yaratan unsurlardan. Termal yönetim ve sızıntı simülasyonlarımıza eklediğimiz bu yeni teknolojiyle üreticilerin tasarım yolculuklarında çoklu fizik etkileşimlerini daha bütünsel bir şekilde görmelerine yardımcı olacağız.”
Bataryanın mekanik tasarımını ve güvenliğini optimize ediyor.
Batarya tasarım ekipleri, mekanik özellik karakterizasyonu için Digimat’ta geliştirilen mikroyapı modelini kullanabilir. RVE ile makro ölçekli malzeme özellikleri değerlendirilip, Digimat malzeme modeli hücrenin yapısal analizleri için ilgili yazılıma entegre edilebilir. Bu sayede, mühendisler bataryanın mekanik tasarımını ve güvenliğini optimize etmek için “jelly roll” performansını değerlendirebilir.
GÜNDEM
14 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.