Serayla dengeli enerji
Tarih: 13-02-2020 15:28:29 Güncelleme: 13-02-2020 15:28:29 + -


Seraların, bitkilerin fotosentezi sırasında kullanılmayan enerjiyi yakalayarak nötr hale getirebileceği fikri ortaya atıldı.

facebook-paylas
Tarih: 13-02-2020 15:28

Serayla dengeli enerji

North Carolina State Üniversitesi, seralar ve enerji ilişkisi hakkında  bir araştırmasının sonuçlarını yayımladı.

 

Araştırmanın ilgili yazarı, Uzay Mühendisliği Doçenti Brendan O’Connor, “Bitkiler fotosentez için sadece bazı dalga boylarında ışık kullanıyor.

Kullanılmayan ışıktan enerji üreten seralar oluşturmak ve fotosentetik ışık bandının çoğunun geçmesine izin vermek mükemmel bir fikir” dedi. 


Organik güneş pilleri kullanarak gerçekleştirilmesi mümkün olan sistem, bitkilerin kullanmadığı dalga boylarındaki ışıklara odaklanabiliyor. 

 

O'Connor, şimdiye kadar bu yarı saydam, dalga boyu seçici, organik güneş hücreleri kullanılsa da bir seranın ne kadar enerji yakalayabileceği kesin değilken, artık bunun mümkün olacağını vurguladı. 


Güneş ışığından enerji toplayan Organik güneş pilleri (OSC’ler), daha esnek, kısmen saydam ve belirli ışık dalga boylarını emecek şekilde ayarlanabilecek. 

 

OSC’leri seralar için çatı olarak kullanılması potansiyel olarak çalıştıracak.


 Araştırmaya göre, içindeki bitkilerin “mutlu bir şekilde büyümesi” için yeterli ışık girmesine rağmen, paneller seranın enerji gereksinimlerinin büyük bir miktarını dengeleyecek kadar enerji üretecek.




Bu haber 2334 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YENİLENEBİLİR ENERJİ Haberleri

  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
YUKARI