Bugun...

Yerli otomobile isim ne zaman?

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, yerli otomobilin üretimi için Mayıs ayında fabrika temelinin atacağını, ismin de sonbaharda açıklanacağını söyledi.
facebook-paylas
 Tarih: 28-01-2020 12:23:15

Yerli otomobile isim ne zaman?

TOGG tarafından Bilişim Vadisi’nde Türkiye’nin Otomobili’ne ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

C-SUV modeli başta olmak üzere, fabrika yatırımı ve imalat gibi önemli konu başlıklarının konuşulduğu toplantıda Karakuş, yıllık 175 bin adetlik kapasitesiyle 2022 yılında üretime başlayacak Gemlik’teki fabrikanın temelinin mayıs ayında atılacağını dile getirdi

Belirlemiş oldukları zaman çizelgesine sadık kalarak ilerlediklerini aktaran Karakaş, şunları söyledi:

"Fabrika inşaatı için çalışmalara başladık. Baharda temel atılacak. Kaba inşaatın 12 ay süreceğini öngörüyoruz. 2022 yılı itibarıyla ön üretim araçlarımızı bantlardan indireceğiz. 22 milyar TL'lik yatırımla, yıllık ortalama 175 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşacak fabrikamızda, 2032 yılına kadar 1 milyon aracı bantlardan indirmeyi hedefliyoruz."

Plan ve projesi hazırlanmış olan fabrikanın, akıllı fabrika konseptinde, iki binadan oluşacak. Binalar ikonik tasarıma sahip olacak.

Karakuş, marka isminin belirlenmesi konusunda çalıştıklarını ve bu konudaki nihai kararlarını sonbaharda açıklayacaklarını söyleyerek, global ölçekte kabul edilebilir bir isim olması için Norveç, Almanya, Rusya, Fransa ve Türkiye’de araştırmalar yaptıklarını açıkladı.

AVRUPA’DAKİ İLK TANITIM MWC’DE

Karakaş, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenecek Mobile World Congress (MWC) etkinliğinde, otomotivin mobilite ekosistemine dönüştüğünün habercisi ön gösterim aracı C-SUV modelini ilk kez Avrupa'da dünya arenasına çıkaracaklarını söyledi.

"Şarj altyapısı 2022’de oluşacak"

Gürcan Karakaş, şarj altyapısı konusunda Norveç, Almanya, Fransa, İngiltere, ABD ve Çin'i yakından incelediklerini ifade etti.

Bu bağlamda kendilerinin de bir sistem geliştirdiklerini aktaran Karakaş, " Şarj altyapısı 2022’de hazır olacak. TOGG olsun olmasın 2022’de Türkiye elektrikli araçlara girecek ve şarj altyapısını oluşturacak. Çünkü içten yanmalı motora sahip araçlar için pazar 2030'da yüzde 50’nin altına inecek. Bu da pazarın yüzde 50’den fazlasının elektrikli olacağı anlamına geliyor” diye konuştu.

  Bu haber 1881 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI