DOLAR 35,4788 -0.04%
EURO 36,6077 0.85%
ALTIN 3.047,290,33
BITCOIN 34222654.3022%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

06:33

SABAHA KALAN SÜRE

Bakan Bayraktar: “İstikrarlı bir Suriye için enerji projeleri mümkün”

Bakan Bayraktar: “İstikrarlı bir Suriye için enerji projeleri mümkün”

ABONE OL
10 Aralık 2024 13:15
Bakan Bayraktar: “İstikrarlı bir Suriye için enerji projeleri mümkün”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Katar gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınması konusunda, “Bütünlüğünü sağlamış, istikrarına kavuşmuş bir Suriye için niye olmasın? Olursa o hattın güvenli olması lazım” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı öncesi gazetecilere açıklama yapan Bayraktar, Suriye’nin enerji ihtiyacına yönelik, “Elektrik çok büyük bir ihtiyaç. Altyapı, her şey, ne ararsan o yok. Dolayısıyla bu ihtiyaçların karşılanması için acaba enerjiyi bir araç haline dönüştürüp bunları nasıl yaparız ona bakmamız lazım.” dedi.

Bayraktar, Suriye’nin Türkiye’den henüz enerji talebinde bulunmadığına işaret ederek, “Zaten bugün galiba bir kamuoyu oluşumu söz konusu olmuş. Henüz öyle bir şey yok ama bizim hazırlıklarımız var.” ifadelerinde bulundu.

“Üretecek çok proje var”

Öte yandan ülkedeki yeni durumla birlikte geçmişte ortaya atılan Katar doğal gazının Suriye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya nakledilmesine yönelik bir çalışmaya da değinen Bayraktar, “Bütünlüğünü sağlamış, istikrarına kavuşmuş bir Suriye için niye olmasın. Olursa o hattın güvenli olması lazım. Dolayısıyla inşallah öyle olur temennimiz o. Öyle olursa üretecek çok proje var.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.