Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Türkiye İklim Okulu COP31’de kapılarını açacak

MEB, COP31’de eğitim ve gençlik çalışmalarını dünya gündemine taşıyacak. Türkiye İklim Okulu kurulacak, 81 ilden öğrencilerin iklim projeleri Antalya’ya taşınacak.

COP31 09.10.2026 16:56 Bora Toprak Kasapoğlu Okuma Süresi: 2 dk
Türkiye İklim Okulu COP31’de kapılarını açacak
Paylaş:
N

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin ev sahipliğinde 9-20 Kasım 2026 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de eğitim ve gençlik çalışmalarını uluslararası gündeme taşıyacak. Bakanlık, “Gençlik ve Eğitim” teması kapsamında iklim okuryazarlığı, yeşil beceriler, öğretmenlerin güçlendirilmesi ve çocuklarla gençlerin iklim eylemine aktif katılımına odaklanacak.

COP31 sürecinde ayrıca “Türkiye İklim Okulu” kurulacak, 81 ilden öğrencilerin iklim değişikliğine yönelik fikir ve projeleri zirveye taşınacak.

MEB, COP31’DE EĞİTİMİN ROLÜNÜ ANLATACAK

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’ne taraf ülkelerin bir araya geldiği COP31, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı, zirvede iklim değişikliğine dayanıklı eğitim sistemlerinin geliştirilmesi, öğretmenlerin güçlendirilmesi, iklim okuryazarlığı ve yeşil becerilerin yaygınlaştırılması konularını gündeme taşıyacak.

Çocuk ve gençlerin iklim eyleminde yalnızca etkilenen değil, çözüm geliştiren aktif paydaşlar olarak yer alması hedeflenecek.

YUSUF TEKİN’İN KATILIMIYLA YÜKSEK DÜZEYLİ OTURUMLAR

COP31’in Mavi Bölgesi’nde Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla UNESCO ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü iş birliğinde yüksek düzeyli oturumların düzenlenmesi planlanıyor.

Oturumlarda eğitimin iklim değişikliğiyle mücadele ve uyumdaki stratejik rolü, ülkelerin iyi uygulamaları, öğretmenlerin ve gençlerin sürece katkıları ile uluslararası iş birliği imkanları ele alınacak.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ DE TANITILACAK

Bakanlık, COP31 kapsamında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile “Yeşil Vatan Benim Okulum, Geleceğe Çare” başta olmak üzere eğitim alanında yürüttüğü çalışmaları uluslararası paydaşlarla paylaşacak.

“TÜRKİYE İKLİM OKULU” COP31’DE AÇILACAK

COP31’in Yeşil Bölgesi’nde kurulması planlanan “Türkiye İklim Okulu”, öğrencileri, öğretmenleri, uzmanları ve uluslararası eğitim paydaşlarını aynı platformda buluşturacak.

Burada iklim eğitimi ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaların tanıtılması, konferanslar, paneller, söyleşiler ve ortak etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor.

KATKI ÖNERİLERİ İÇİN SON TARİH 20 EKİM

“Türkiye İklim Okulu” programının hazırlanması için farklı kurum ve kuruluşların katkı ve iş birliği önerileri de alınacak.

Kamu kurumları, üniversiteler ve araştırma merkezleri, özel öğretim kurumları, sivil toplum kuruluşları, uluslararası kuruluşlar, özel sektör ve meslek kuruluşları etkinlik, paydaşlık ve organizasyonel katkı önerilerini 20 Ekim’e kadar iletebilecek.

ZİYARETÇİLER YENİLİKÇİ EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNİ DENEYİMLEYECEK

Türkiye İklim Okulu’nda “Yaşayan Okul” ve uygulamalı atölyeler de yer alacak.

Ziyaretçiler burada iklim değişikliğine dayanıklı okul uygulamalarını, çevre dostu yaşam becerilerini ve yenilikçi eğitim teknolojilerini deneyimleyebilecek.

Alan aynı zamanda çocuk ve gençlerin geliştirdiği projeleri COP31 delegelerine ve uzmanlara doğrudan sunabilecekleri bir platform olarak kullanılacak.

81 İLDEN ÇOCUK VE GENÇLERİN FİKİRLERİ ANTALYA’YA TAŞINACAK

MEB, COP31 hazırlıkları kapsamında 81 ilde Çocuk İklim Zirveleri, Maarif İklim İdeathonları ve gençlik çalıştayları düzenleyecek.

Bu çalışmalarla öğrencilerin iklim değişikliğine yönelik çözüm önerileri ve projelerinin görünür hale getirilmesi hedefleniyor.

Bakanlık, 81 ilde başlayan çocuk ve gençlik çalışmalarını COP31 aracılığıyla uluslararası iklim gündemiyle buluşturmayı amaçlıyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kurum: Köyün tarlasına ulaşmayan taahhüt uygulama sayılmaz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kurum: Köyün tarlasına ulaşmayan taahhüt uygulama sayılmaz
WhatsApp
İhbar Hattı