DOLAR 37,9636 0.3%
EURO 41,5213 -0.31%
ALTIN 3.706,250,04
BITCOIN 3188255-0.0876%
İstanbul

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Enerji Haber
Dicle Elektrik ”biriken borçlara önlem alın”

Dicle Elektrik ”biriken borçlara önlem alın”

11 Şubat 2025 10:22
Dicle Elektrik ”biriken borçlara önlem alın”
0

BEĞENDİM

Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki altı ildeki tarımsal sulama abonelerinin biriken borçları için önlem almaya devam ediyor. Tarımsal sulama abonelerinin toplam elektrik borcu 51 milyar TL’ye yaklaşırken, bu aboneler yıllık 23 milyar kWh tüketiminin yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

Dicle Elektrik, borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerine sezon boyunca elektrik verilmeyeceğini duyurdu. Şirket, hizmet bölgesindeki 143 bin çiftçiden 59 bininin sulu tarım yaptığını ve Türkiye genelindeki tarımsal elektrik tüketiminin yaklaşık yarısının bu aboneler tarafından yapıldığını belirtti.

 

Kaynak: Manşet Haber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.