İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, yeni elektrik anlaşmalarının kamu kaynaklarını özel sektöre aktardığını savundu.
Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşüldüğü oturumda, Uz, hükümetin kamu çıkarlarını gözetmek yerine özel sektörü zenginleştirdiğini iddia etti.
Uz, enflasyon, faiz oranları ve kira artışlarının yüksek olduğunu, ancak asgari ücret artışının yetersiz kaldığını belirtti. Enerji sektörünün stratejik önemine dikkat çeken Uz, EÜAŞ ve TEDAŞ’ın enerji alış ve satış işlemlerini yürütme yetkisinin rekabeti bozduğunu söyledi. Elektrik enerjisi ve kapasitesi alımında yapılan yeni ikili anlaşmaların kamu kaynaklarını özel şirketlere aktardığını vurguladı.
Uz, vatandaşların elektrik faturalarını ödeyemezken, büyük şirketlerin karını desteklemenin yanlış olduğunu ifade etti. Hidroelektrik santrallerinin düşük maliyetle elektrik ürettiğini, ancak dağıtım şirketlerinin bu elektriği düşük bedelle sattığını ve bu durumun kamu zararına yol açtığını belirtti.
GÜNDEM
20 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.