COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya'daki altyapı açılışında Akdeniz'de kirliliğe karşı yürütülen denetim bilançosunu paylaşarak 128 tesise 219 milyon lira ceza uygulandığını ve 21 tesisin mühürlendiğini bildirdi.
"AKDENİZ’DEKİ PLASTİK KİRLİLİĞİ ERTELENEMEZ"
Antalya'da düzenlenen COP31 Alanı ve Oteller Bölgesi Yolları Açılış Töreni'nde konuşan Bakan Kurum, Akdeniz'i tehdit eden çevre kirliliğine karşı kararlı adımlar atıldığını vurguladı. Deniz ve kıyı ekosistemini koruma altına alan denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirten Kurum, kirliliğe neden olan sanayi ve turizm tesislerine yönelik sert yaptırımlar uygulandığını aktardı.
"YATIRIMLAR ANTALYA'NIN GELECEĞİNE KALACAK"
9-20 Kasım tarihlerinde Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek BM İklim Değişikliği Konferansı (COP31) öncesi tamamlanan ulaşım projelerine değinen Kurum, EXPO alanının kalıcı bir fuar ve kongre altyapısına dönüştürüldüğünü belirtti. Yapılan yatırımların sadece zirve süresince değil, organizasyon sonrasında da bölgenin istihdamına ve üretimine hizmet edeceğini ifade etti.