Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, BOTAŞ ile Türkmengaz arasında Türkmen gazının Türkiye’ye taşınmasını sağlayacak anlaşmanın imzalandığını belirterek, Türkiye-Türkmenistan enerji iş birliğinde tarihi bir adım atıldığını açıkladı.
Anlaşma kapsamında, Türkmen gazının Türkiye’ye akışının 1 Mart 2025’te başlaması planlanıyor. Bu anlaşma, Türkiye’nin ve bölgenin doğal gaz arz güvenliğini güçlendirecek ve iki ülke arasındaki stratejik iş birliğini ilerletecek.
Türkiye-Türkmenistan enerji iş birliğinde tarihi bir adım attık. BOTAŞ ile Türkmengaz arasında Türkmen gazının ülkemize gelmesini sağlayacak anlaşmayı imzaladık. Geçen yıl mart ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguly Berdimuhammedov huzurunda Antalya’da imzaladığımız doğal gaz alanında iş birliğimizin geliştirilmesine yönelik mutabakat zaptının somut çıktısına bugün ulaşmış olduk. Anlaşma kapsamında gaz akışının 1 Mart 2025 itibarıyla başlaması planlanmaktadır. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız bu anlaşma ile ülkemizin ve bölgemizin doğal gaz arz güvenliğini güçlendirirken iki ülke arasındaki stratejik iş birliğini daha ileriye taşıyacağız.
Kaynak: Manşet Haber
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.