DOLAR 36,5940 0.1%
EURO 40,0227 0.97%
ALTIN 3.430,291,05
BITCOIN 29626193.10951%
İstanbul
15°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Enerji Haber
YEKA Sahalarının ön bilgileri açıklanacak

YEKA Sahalarının ön bilgileri açıklanacak

18 Şubat 2025 14:45
YEKA Sahalarının ön bilgileri açıklanacak
0

BEĞENDİM

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), 2024 yılında yapılan ulusal ve uluslararası projeler ile 2025 yılına yönelik hedef ve projeler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca, yeni YEKA sahalarının duyuru takviminin öne çekilebileceği belirtildi.

TÜREB Başkanı İbrahim Erden, 2024’teki başarıları ve sektöre katkıları vurguladı. Erden, rüzgar enerjisi ihalelerinin proje sahalarına ilişkin ön bilgilerin, Ekim-Kasım yerine Nisan-Haziran döneminde verileceğini açıkladı. Bu adımın, özellikle yabancı yatırımcılar için önemli olduğunu belirterek sektöre katkı sağlayacağını ifade etti.

YABANCI YATIRIMLAR YENİDEN ARTACAK

TÜREB Başkanı İbrahim Erden, Ocak ayında gerçekleştirilen YEKA yarışmalarında 5 bölge için toplam 1200 megavat kapasiteye sahip projelerde yabancı yatırımların arttığını belirtti. 2010-2015 yıllarında Türkiye’ye her yıl 15-20 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım geldiğini ifade eden Erden, yabancı yatırımların yeniden artmaya başladığını ve Çinli bir yatırımcının ihalelerde aktif rol aldığını, Körfez kökenli bir fonla bağlantılı ortak girişim grubunun da Türkiye’de yatırım yapmaya devam etmek istediğini söyledi.

BİR SONRAKİ YIL PLANI AÇIKLANMALI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, Ocaktan bu yana ihale edilecek yeni Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) sahaları üzerinde çalıştığını belirten Erden, sürecin hızlanması için Bakanlık ile istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini, her yıl YEKA projeleri açıklanırken bir sonraki yılın planının da duyurulmasını talep ettiklerini dile getirdi.

 

Kaynak: Manşet Haber

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.