DOLAR 38,7115 -0.16%
EURO 43,5807 0.47%
ALTIN 3.945,08-0,39
BITCOIN 3941686-1.96837%
İstanbul
13°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Enerji Haber
DSİ Ve BARÜ’den İklim Değişikliği İş Birliği

DSİ Ve BARÜ’den İklim Değişikliği İş Birliği

23 Ocak 2025 10:14
DSİ Ve BARÜ’den İklim Değişikliği İş Birliği
0

BEĞENDİM

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ile Bartın Üniversitesi (BARÜ) arasında, “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile iklim değişikliğinin etkisiyle daha sık yaşanan sel ve kuraklık gibi afetlerin etkilerinin azaltılması hedefleniyor. DSİ, iklim değişikliği ile mücadelede kritik bir konumda bulunuyor.

İklim Değişikliği ile Mücadelede Kritik Roldeyiz

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, küresel iklim değişikliğinin en çok su kaynakları üzerinde etkili olduğunu ve suya bağlı afetlerin sıklık, şiddet ve etkinlik alanlarında artışlar gözlemlendiğini belirtti. DSİ’nin su arzının artırılması, su talebinin kısılması ve taşkın kontrolü çalışmaları kapsamında iklim değişikliği ile mücadelede kritik bir konumda bulunduğunu aktaran Genel Müdür Balta, “Özellikle su depolama kapasitesinin artırılması, modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması, atıksu arıtımı ve geri kazanılan suların çeşitli maksatlarla kullanıma sunulması, hidroelektrik enerji üretimi ve taşkınlarla mücadele hususlarında hayata geçirdiğimiz projeler hem uyum hem de azaltım çalışmalarına önemli katkı sağlamaktadır.” dedi.

İklim değişikliği ile mücadelede yapılacak iş birliklerinin önemine değinen Genel Müdür Balta şu ifadeleri kullandı, “Genel Müdürlüğümüz tarafından bilim ve tekniğin ışığında yürütülen çalışmaların akademi dünyası ile kurulacak güçlü iş birlikleri ile desteklenmesi, iklim değişikliği ile mücadele kapasitemizi artıracaktır. Bu çerçevede Bartın Üniversitesi ile imzaladığımız protokolün büyük önem taşıdığı kanaatindeyim. Bu vesile ile değerli iş birlikleri için BARÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkürlerimi sunuyor, iklim değişikliği ile mücadelemize güç katacak bu tip iş birliklerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Ortak geleceğimize değer katma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz”

 Farkındalık Yaratıyoruz

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitenin iklim değişikliğine uyum ve dayanıklılık konusunda önemli çalışmalar yürüttüğünü şu şekilde ifade etti: “Bartın Üniversitesi olarak eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarında geleceğimize değer katma amacındayız. Bu noktada yürüttüğümüz çalışmalarla bir yandan ortak sorumluluklarımız konusunda farkındalık oluştururken diğer yandan ‘Üreten Üniversite’ anlayışıyla sürece önemli katkılar sunuyoruz. Çabalarımızla ülkemizin küresel iklim değişikliğiyle mücadelenin en önemli aktörlerinden biri olma hedefine daha da yaklaşıyoruz” dedi.

İş Birliğiyle Güçlü Gelecek

Rektör Uzun, sürdürülebilirlik alanında bilim ve teknoloji temelli çalışmaların önemine de değinerek “Bilimsel yetkinliğimizi paydaşlarımızın tecrübeleriyle birleştiriyor, ülkemizin iklime uyum ve dayanım kapsamındaki hedeflerine değer katıyoruz. Bu düşüncelerle uluslararası alanda başarıyla sürdürdüğümüz iklim değişikliğine uyum politikaları sürecindeki değerli destekleri için Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Dün olduğu gibi bugün de sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle bizlere destek olan DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Balta’ya ve tüm paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki iş birliği ve güç birliği içerisinde gösterdiğimiz çabalarla daha güçlü yarınlarımızı birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.