DOLAR 35,4892 -0.03%
EURO 36,5776 0.76%
ALTIN 3.041,890,15
BITCOIN 34300615.03363%
İstanbul

PARÇALI BULUTLU

06:33

SABAHA KALAN SÜRE

EMDRA’dan İşbirliği Görüşmesi

EMDRA’dan İşbirliği Görüşmesi

ABONE OL
16 Aralık 2024 17:09
EMDRA’dan İşbirliği Görüşmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özbekistan Cumhuriyeti Enerji Piyasası Geliştirme ve Düzenleme Kurumu (EMDRA) kıdemli uzmanlarından oluşan heyet, enerji piyasasının düzenlenmesi ve geliştirilmesi konusundaki bilgi birikimi ve tecrübesinden faydalanmak amacıyla EPDK’yı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, heyete öncelikle EPDK’nın yapısı ve görevleri hakkında detaylı bir bilgilendirme yapıldı. Ardından, EPDK enerji uzmanları tarafından Türkiye’deki elektrik piyasası yapısı, düzenlemeler, lisanslama süreçleri, yatırım modelleri, enerji piyasası bildirim sistemi, elektrik tarife düzenlemeleri ve elektrik dağıtım tarifeleri hakkında kapsamlı sunumlar gerçekleştirildi. Heyetin konulara ilişkin soruları da cevaplandırıldı.

Toplantı sonrası, Özbek yetkililer iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türkiye elektrik piyasasının oldukça ileri seviyede olduğunu belirtti. Özbekistan’ın da yakın zamanda elektrik piyasasını yapılandıracağını ifade eden yetkililer, yapılan bilgilendirmenin kendileri için son derece faydalı olduğunu vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.