Türkiye’nin farklı illerinde yürütülecek enerji iletim altyapısı projeleri kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı. Kararlar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
ENERJİ NAKİL HATLARI İÇİN KAMULAŞTIRMA YAPILACAK
Cumhurbaşkanı kararlarına göre, enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla Afyonkarahisar, Aksaray, Aydın, Bilecik, İzmir, Konya, Nevşehir ve Sivas’ta belirlenen güzergahlara denk gelen bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.
Söz konusu taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerleri mülkiyet şeklinde kamulaştırılacak. Hat emniyet sahaları için ise irtifak hakkı kurulacak. Kamulaştırma işlemleri Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.
SAKARYA’DA RES BAĞLANTILI HAT İÇİN KARAR ALINDI
Sakarya’nın Geyve ilçesinde de 154 kV Pamukova RES-(Geyve RES TM-Paşalar TM) (Girdi-Çıktı) (Kuzey-Güney) Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma uygulanacak.
Projede belirlenen güzergahlara isabet eden taşınmazlarda direk yerleri mülkiyet şeklinde kamulaştırılacak. İletken salınım gabarileri için ise irtifak hakkı kurulacak. İşlemler Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.
KÜTAHYA GES HATTI İÇİN DE KAMULAŞTIRMA KARARI
154 kV G24 Kütahya GES TM-Altıntaş TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında da bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.
Bu kapsamda, direk yerleri mülkiyet şeklinde kamulaştırılacak. İletken salınım gabarileri için ise irtifak hakkı tesis edilecek. Kamulaştırma süreci TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.