Astor Enerji, Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin “11 Adet Mobil Hibrit Modül ve Yedek Malzemeleri Temini” ihalesinde en avantajlı teklifi vererek 351,1 milyon liralık sözleşmenin sahibi oldu.
TÜRKİYE’DE İLK KEZ UYGULANACAK
Şirket, TEİAŞ tarafından hazırlanan uygulama projesini hayata geçirerek Türkiye’de ilk kez kullanılacak mobil hibrit modül çözümünü elektrik iletim altyapısına kazandıracak.
KAP bildirimine göre 351,1 milyon liralık sözleşme bedeli, Astor Enerji’nin kamuya açıkladığı son gelir tablosundaki brüt satış hasılatının yüzde 3,78’ine karşılık geliyor.
İLETİM SİSTEMİNDE HIZLI BAĞLANTI
Mobil Hibrit Modülün, iletim sistemi bağlantılarında ortaya çıkan ihtiyaçlara hızlı ve taşınabilir bir çözüm sunması amaçlanıyor.
Modülün özellikle mevcut trafo merkezlerindeki ilave fider ihtiyaçlarının karşılanmasında, geçici trafo merkezlerinde ise hat ve transformatör fiderlerinin oluşturulmasında kullanılması öngörülüyor.
Transformatör, hat ve reaktör bağlantılarına uygun olarak geliştirilen sistem, skid yapısı sayesinde ek inşaat sürecine ihtiyaç duymadan kurulabilecek. Böylece kapasite artışı veya acil bağlantı ihtiyacı oluşan noktalarda mevcut altyapının daha hızlı desteklenmesi hedefleniyor.
“HIZLI VE TAŞINABİLİR BİR ALTERNATİF SAĞLIYORUZ”
Astor Enerji Genel Müdür Yardımcısı Alişan Taştan, enerji iletim altyapısındaki değişen ihtiyaçlara yönelik mühendislik ve üretim kabiliyetlerini geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.
Taştan, TEİAŞ’ın uygulama projesi kapsamında üretilecek Mobil Hibrit Modül için, “Türkiye'de ilk kez TEİAŞ tarafından uygulanan ve üretimi Astor tarafından gerçekleştirilecek bu çözümle, iletim sistemi bağlantılarında hızlı, pratik ve taşınabilir bir alternatif sunuyoruz” dedi.