Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Bakanlıktan 11 kamu binası için GES ihalesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, dört ildeki 11 kamu binasında güneş enerjisi santrali kurulması için ihaleye çıkıyor. Toplam 5.249,5 kWe kapasiteyi kapsayan projede teklifler 2 Kasım'da alınacak.

YENİLENEBİLİR ENERJİ 26.09.2026 10:12 Beyza Kum 269 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Bakanlıktan 11 kamu binası için GES ihalesi
Paylaş:
N

Kamu binalarında güneş enerjisi yatırımlarına yenileri ekleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara başta olmak üzere dört ilde 11 kamu binasını kapsayan GES projesi için ihaleye çıktı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre santrallerin toplam kapasitesi 5 bin 249,5 kWe olacak. Yatırımların 8'i Ankara'da, diğer üçü ise Bartın, Kastamonu ve Zonguldak'ta hayata geçirilecek. 

Proje, Kamu ve Belediye Yenilenebilir Enerji Projesi (KAYEP) kapsamında yürütülecek. GES'lerin tasarım, tedarik ve kurulumunda kullanılacak finansmanın bir bölümü Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankasından (IBRD) sağlanan krediden karşılanacak. 

ANKARA'DA 8 NOKTAYA GES KURULACAK

Ankara'daki yatırımların en büyüğü ODTÜ'de planlanıyor. Üniversitede 1.000 kWe kapasiteli GES kurulacak. Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde 800 kWe, DSİ Teknik Araştırma ve Kalite Kontrol Dairesi Başkanlığında 600 kWe, Milli Güvenlik Kurulu Sekreterliğinde ise 500 kWe kapasite hedefleniyor.

Listenin devamında Adalet Bakanlığı Ankara Bekir Bozdağ Personel Eğitim Merkezi 230 kWe, Danıştay Başkanlığı 200 kWe, Anayasa Mahkemesi 100 kWe ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü 50 kWe ile bulunuyor. 

WhatsApp Image 2026-09-26 at 10.01.35

ÜÇ İLDE DAHA YATIRIM VAR

Ankara dışındaki en yüksek kapasiteli yatırım Kastamonu Üniversitesinde yapılacak. Burada 1.000 kWe'lik GES kurulması planlanırken Bartın Üniversitesinde kapasite 700 kWe olacak. Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü için ise 69,5 kWe kapasite belirlendi.

İlanda 11 noktanın tamamında yapım süresi 240 gün olarak yer aldı. 

TEKLİFLER 2 KASIM'A KADAR VERİLECEK

İhale Dünya Bankası satın alma esaslarına göre ulusal rekabetçi yöntemle yapılacak. Firmalar bir veya birden fazla işe ayrı ayrı teklif verebilecek. İhale üç lot üzerinden sürdürülecek. 

Teklifler 2 Kasım 2026 saat 15.00'e kadar Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne teslim edilecek ve aynı gün saat 15.15'te açılacak. Elektronik teklif kabul edilmeyecek. 

 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
ETİKETLER
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
WMO 2025 su raporu: Nehirler son 35 yılın en düşük seviyelerinde
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
WMO 2025 su raporu: Nehirler son 35 yılın en düşük seviyelerinde
WhatsApp
İhbar Hattı