Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün (MAPEG) petrol arama ruhsatlarına ilişkin yeni kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararlar kapsamında Adıyaman ve Şanlıurfa’daki iki saha için üç şirket tarafından yapılan başvurular reddedilirken, Erzincan’da bir saha için petrol arama ruhsatı verilmesi kararına bağlandı.
AYNI SAHA İÇİN ÜÇ ŞİRKETİN BAŞVURUSUNA RED
Arar Petrol AŞ, Protech Enerji Petrol Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Çalık Petrol Arama Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde bulunan 12 bin 601 hektarlık M41-c2 paftası için yaptığı petrol arama ruhsatı başvuruları MAPEG tarafından incelendi.
20 Ağustos 2026 tarihli 8032, 8033 ve 8034 sayılı kararlarla üç şirketin de söz konusu saha için yaptığı başvuruların reddedilmesine kararına varıldı.
ŞANLIURFA’DAKİ 24 BİN 867 HEKTARLIK SAHADA DA RET KARARI
Aynı üç şirket Şanlıurfa’da bulunan 24 bin 867 hektarlık M42-d1 ve d2 paftaları için de petrol arama ruhsatı talebinde bulundu.
Arar Petrol’ün başvurusu 8035, Protech Enerji’nin başvurusu 8036 ve Çalık Petrol’ün başvurusu ise 8037 sayılı kararla reddedildi. Böylece iki farklı petrol arama sahasında üç şirket tarafından yapılan toplam 6 ruhsat başvurusu sonuçsuz kaldı.
WALİ PETROL’E ERZİNCAN’DA 5 YILLIK RUHSAT
MAPEG, Erzincan’da petrol arama faaliyetlerine ilişkin bir ruhsat kararı da aldı.
25 Ağustos 2026 tarihli ve 8038 sayılı kararla, Wali Petrol Limited Şirketine Erzincan’da bulunan 14 bin 862 hektarlık AR/WAP/K/I44-a4 paftası için Resmi Gazete’de yayımlanma tarihinden itibaren 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararı verildi.