Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

TPAO yerli üretim için özel sektöre çağrı yaptı

TPAO, petrol üretiminde kullanılan yer altı üretim rod pompalarının yerli imkanlarla geliştirilmesi için özel sektöre AR-GE çağrısı yaptı.

HİDROKARBON 21.05.2026 11:06 Beyza Kum 165 okuma Okuma Süresi: 1 dk
TPAO yerli üretim için özel sektöre çağrı yaptı
Paylaş:
N

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, petrol üretiminde kullanılan yer altı üretim rod pompalarının yerli imkanlarla geliştirilmesi için özel sektöre yönelik AR-GE proje çağrısına çıktı. Projeyle, Türkiye’de imalatı bulunmayan ve yurt dışından temin edilen ekipmanların yerli üretimle karşılanması amaçlanıyor.

YERLİ ÜRETİM İÇİN ÇAĞRI YAPILDI

TPAO’nun “Yer Altı Üretim Rod Pompası Yerlileştirme AR-GE Projesi”ne ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çağrı kapsamında, TPAO’nun arama ve üretim faaliyetlerinde kullandığı rod pompa ürünlerinin tasarım ve imalatına yönelik özel sektör firmalarıyla AR-GE çalışmaları yürütülecek.

YURT DIŞINA BAĞIMLILIĞIN AZALTILMASI HEDEFLENİYOR

Projeyle, petrol üretiminde kullanılan ve Türkiye’de imalatı bulunmayan yer altı üretim rod pompalarının yerli imkanlarla geliştirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda, yurt dışından temin edilen malzemelerin yerli üretimle karşılanması ve TPAO’nun üretim faaliyetlerinde kullanılan ekipmanlarda yerlileşmenin artırılması amaçlanıyor.

10 SET PROTOTİP ÜRETİLECEK

Proje kapsamında, teknik şartnamede belirtilen iki farklı kuyu tipi için prototip üretimi yapılacak.

Her kuyu tipi için 5’er set olmak üzere toplam 10 set rod pompası prototipinin geliştirilmesi öngörülüyor.

BAŞVURULAR 17 TEMMUZ’A KADAR

Projeye başvurular, 17 Temmuz saat 17.00’ye kadar TPAO Genel Müdürlüğüne yapılabilecek.

Özel sektör firmalarının katılımıyla yürütülecek AR-GE çalışmasının, petrol üretim ekipmanlarında yerli kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Türkiye’de elektrikli otomobil sayısı 423 bini aştı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Türkiye’de elektrikli otomobil sayısı 423 bini aştı
WhatsApp
İhbar Hattı