Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Eskişehir'de toryum ve NTE yatırımları için kamulaştırma

Eskişehir'deki toryum, barit, florit ve nadir toprak elementleri sahasında kurulacak tesisler için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

MADEN 31.08.2026 09:30 Beyza Kum 284 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Eskişehir'de toryum ve NTE yatırımları için kamulaştırma
Paylaş:
N

Eskişehir'de toryum, barit, florit ve nadir toprak elementlerinin (NTE) ekonomiye kazandırılmasına yönelik kurulacak tesisler için ihtiyaç duyulan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

SİVRİHİSAR VE BEYLİKOVA'DAKİ RUHSAT SAHASINI KAPSIYOR

Karar, Eskişehir'in Sivrihisar ve Beylikova ilçeleri sınırlarında bulunan ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü uhdesindeki toryum, barit, florit ve NTE ruhsat sahasını kapsıyor.

Sahadaki stratejik öneme sahip yer altı zenginliklerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla madencilik faaliyetleri ile endüstriyel tesis ve altyapı yatırımlarının hayata geçirilmesi planlanıyor.

ÜRETİM TESİSLERİ VE AÇIK OCAK ALANLARI KURULACAK

Proje ve yatırım süreçleri kapsamında açık ocak proje alanları, dekapaj pasa döküm alanları, bağlantı yolları, tüvenan cevher ve düşük tenörlü cevher stok alanlarının oluşturulması amaçlanıyor.

Ayrıca atık barajı, endüstriyel üretim tesisleri, yardımcı tesisler, altyapı tesisleri ve idari bina yerleşim alanları inşa edilecek.

TAŞINMAZLARI ETİ MADEN KAMULAŞTIRACAK

Söz konusu yatırımların gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulan bazı taşınmazların Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Beyza Kum
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Koç Holding, COP31’in “Küresel İş Ortağı” oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Koç Holding, COP31’in “Küresel İş Ortağı” oldu
WhatsApp
İhbar Hattı