Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Botaş iki yeni LNG gemisi için ihale süreci başladı

BOTAŞ, 174 bin metreküp kapasiteli iki LNG gemisi için ihale sürecini başlattı. Başvurular 28 Nisan’a kadar alınacak.

HİDROKARBON 16.04.2026 15:12 Beyza Kum 125 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Botaş iki yeni LNG gemisi için ihale süreci başladı
Paylaş:
N

BOTAŞ, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) kapasitesini artırmaya yönelik yeni bir adım attı. Kurum, iki adet LNG taşıma gemisinin temini için ihale sürecini başlattı.

174 BİN METREKÜPLÜK DEV GEMİLER 

Yayımlanan duyuruya göre, her biri 174 bin metreküp depolama kapasitesine sahip olacak iki LNG gemisinin inşası için sürece çıkıldı. İhale kapsamında, bu alanda yeterli teknik deneyime sahip firmalar ön yeterlilik başvurusuna çağrıldı .

İKİ AŞAMALI İHALE

İhale, BOTAŞ İhale ve Alım Yönetmeliği çerçevesinde “belli istekliler arasında ihale usulü” ile gerçekleştirilecek. Ön yeterlilik değerlendirmesini geçen firmalar, teklif sunma aşamasına davet edilecek.

BAŞVURU İÇİN SON TARİH 

Ön yeterlilik başvuruları için son tarih 28 Nisan Salı günü saat 11.00 olarak duyuruldu. Sürecin tamamlanmasının ardından, LNG filosuna yeni gemilerin katılması öngörülüyor.

Uzmanlara göre, LNG taşıma kapasitesinin artırılması, Türkiye’nin enerji arz güvenliğini güçlendirmeye yönelik stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor. Yeni gemilerle birlikte tedarik esnekliğinin artırılması hedefleniyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
EPDK raporu yayımlandı: Elektrik üretimi geriledi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
EPDK raporu yayımlandı: Elektrik üretimi geriledi
WhatsApp
İhbar Hattı